Maatalous- ja leipäpäivä lauantaina

Jari Rouvisen traktorille oli käyttöä kunnan pellolle, kun roskaheinää piti panna matalaksi uudelta paikoitusalueelta. Koulukeskuksen kupeeseen viime hetkillä raivatulle parkkipaikalle mahtuu lauantaina useita satoja autoja.

Alun pitäen pysäköintiä suunniteltiin paljolti tanssilavan paikoitusalueen ja meijerin pihojen varaan. Sieltä on järjestetty kuljetuksia tapahtumapaikalle vanhalla museoautolla. Järjestäjät toivovat, että lähellä asuvat jättäisivät oman autonsa suosiolla kotiin.

Leipäpäivän ja Wanhan ajan maatalousnäyttelyn sisältävä viikonloppu alkaa perjantaina koululaisten tapahtumilla ja Penttilässä MTK-juhlaseminaarilla. Seminaari on avoin kaikille ajankohtaisista maatalousasioista ja kotimaisesta ruoasta kiinnostuneille. Varsinainen yleisöpäivä on kuitenkin lauantai.

Ennakkoveikkaus:
jopa 3.000 kävijää

Nyt neljättä kertaa järjestettävä Leipämessutapahtuma on vetänyt yleensä noin tuhat kävijää. Nyt Pirkko Hyvärinen ennakoi jopa kolminkertaista määrää.
– En olisi hyvin hämmästynyt, jos näin kävisi. Tarjonta on erittäin monipuolinen ja kiinnostus on jatkunut koko ajan odottamattoman vilkkaana.

Maatalousnäyttelyyn ennakoitiin noin 20 näytteilleasettajaa, nyt heitä on 35. Leipäpäivään on tulossa ennätysmäärä osastoja, lähes 60.
Alkuviikosta tuli puolenkymmentä ilmoittautumista ja viime hetkelle odotetaan vielä mattimyöhäisiä.

– Tunne on vähän kuin olisi odottanut lapsensa syntymää pian yhdeksän kuukautta. H-hetkellä tilanne vaikuttaa hyvältä, sanoo Pirkko Hyvärinen.

Vastaa