Talokauppa vilkasta Ylämyllyllä

Liperin keskustassa Ratilantiellä on kaupan useitakin taloja, joista tämä on yksi.

– Kauppa on käynyt hyvin ja varsinkin Ylämyllyllä kysyntää olisi enemmän kuin taloja tulee tarjolle, sanoo Jorma Hannonen Liperin kiinteistövälityksestä. Hannosen mukaan myös keskustassa talokauppaa tehdään jonkun verran, mutta Viinijärvellä on hiljaisempaa.

Jaakko Hirvonen Kotipysäkki Oy:stä on kuitenkin huomannut, että Kuopion tien läheisyyden ansioista myös Viinijärvi on alkanut kiinnostaa ostajia:

– Monilla Viinijärvelle muuttajilla työmatkat ovat joko Joensuun tai Outokummun suunnalla.
– Kesämökeistä on puutetta. Eniten niitä kysellään isojen vesistöjen ääreltä, toteaa Jorma Hannonen.

Hannosen mukaan sekä omakotitalojen että kesämökkien hintakehitys on ollut viime ajat nousuvoittoista.

Tasavahvana Joensuun seudulla

Toimitusjohtaja Kaisa Salminen OP-kiinteistökeskukselta kertoo, että välittäjien kautta on tänä vuonna myyty 29 omakotitaloa Liperin alueelta. Taloista kolme on ollut uusia.

– Liperin talokauppojen määrä on aika samaa luokkaa kuin muissa Joensuun lähikunnissa. Hinnoissakaan ei ole kovin suurta eroa, tosin Lehmo Kontiolahdella taitaa olla tällä hetkellä vähän kysytympi ja kalliimpi muihin alueisiin nähden, Salminen sanoo.

Liperin alueista Ylämylly on selvästi suosituin. Myös rivitalokohteet alueelta kiinnostaisivat ostajia, mutta niitä on ollut suhteellisen vähän tarjolla.

– Myös kesämökkejä tulee myyntiin hirveän vähän. Meillä on tällä hetkellä vain neljä mökkiä myynnissä Liperin alueelta, laskee Kaisa Salminen.

Rääkkylässä hiljaisempaa

Rääkkylässä talokaupan tahti on hitaampi kuin Joensuun seudulla. Kiinteistövälittäjien kautta kuluneen vuoden aikana on vaihtanut omistajaa vain viisi omakotitaloa. Talojen hinnat ovat olleet edullisia.

Kesämökit käyvät kiinteistönvälittäjien mukaan kaupaksi Rääkkylässäkin, mikäli mökin varustetaso ja sijainti ovat hyviä.

– Rääkkylä ja Liperi ovat perinteisesti olleet ostajia kiinnostavia vapaa-ajanviettoalueita. Viime vuosina Rääkkylässä on mennyt kaupaksi myös omakotitalotontteja, kertoo Jaakko Hirvonen.

Vastaa