Väki vaihtuu mökkiläistoimikunnassa

Nykyisistä toimikunnan jäsenistä ovat ehdolla uuteen vain Rauno Riikonen (Kuoringan alue) ja Pentti Könönen (Pyhäselän alue). Sivusta seuraajaksi jää mm. mökkiläistoimikunnan aktiivinen puolestapuhuja toimittaja Jarmo Ratinen Helsingistä.

Helsinkiläinen Pentti Matilainen ilmaisi nyt jatkokiinnostuksensa Tutjun alueelle, mutta ei ollut ilmoittautunut määräaikaan mennessä.

Kaksi jäsentä suoravalintana

Kunnan edustajien lisäksi varmoja jäseniä ovat jo ennen vaalia joensuulainen Raimo Virkkunen (Saaristoalue) ja espoolainen Asa Korhonen (Vaivio-Jyri alue). He olivat ainoat alueiltaan ehdokkaiksi asettuneet.

Vaalissa ehdokkaina ovat Esko Myller Joensuusta ja Kari Väisänen Liperistä (Heposelkä ja sen länsipuoliset alueet), Olavi Piiparinen Joensuusta ja Rauno Riikonen Joensuusta (Kuoringan alue), Pentti Könönen ja Eija Pesonen Joensuusta (Pyhäselän alue) sekä Urho Mäntynen Joensuusta, Anja Koponen Liperistä ja Jukka Sainio Helsingistä (Viinijärven alue).

Mökkiläiset saavat vaaliasiakirjat kunnan kesäkirjeen mukana ja äänestys tapahtuu postikorttivaalina.

Tulevalle kesälle on mökkiläisille yhteinen tapahtuma, rantakalailta, 24. heinäkuuta. Mikko ja Kaija Toivolan matkailuyrityksen pihapiiriin Heposelän rannalle odotetaan jopa viittä sataa mökkiläistä.

Roukalahdella on mökkiläisten kesäteatteri juhannuksen jälkeisellä viikolla.

”Nuorempia ja naisia mukaan”

Ensimmäisessä toimikunnassa jäsenenä ollut Kari Ruutu Ylämyllyltä ei asettunut enää ehdokkaaksi. Toimikuntatyö ei häneltä erityistä kiitosta saa, päinvastoin.

– Kunta käyttää mökkiläistoimikuntaa mainoksenaan, ei sillä ole mitään päätäntävaltaa, Ruutu sanoo.

Hän pahoittelee sitä, ettei saanut Kirkkoniemen asioita kokouksissa ollenkaan käsittelyyn.

– Kaislikoiden niitto oli tärkein puheenaihe, eikä Leinosella kaislikoita tarvitse niittää, kun niitä ei siellä ole.

Kari Ruutu toivoo ”huru-ukkokerhoon” kaiken kaikkiaan nuorennusleikkausta. Ja naisia mukaan.

– Se on positiivista, jos tulevaan toimikuntaan on edes kaksi naista ehdolla.

Naisväkeä nykyisessä toimikunnassa ovat edustaneet kunnan nimeämät kunnanjohtaja Hannele Mikkanen ja kunnanhallituksen jäsen Anita Koistinen.

Vastaa