Pro Liperi pitää kiinni toripaikasta

Eriäviäkin mielipiteitä ratkaisusta saanut Pro Liperi vahvisti ratkaisun kevätkokouksessaan maanantai-iltana.

– Tämä on kokeilu. Jos se ei onnistu, yrittäköön joku muu jossain toisessa paikassa seuraavana kesänä, sanoo Pro Liperin hallituksen jäsen Mervi Hainaro.

– Kun ratkaisun perustelut esitettiin, päätös sai kokousväeltä yksimielisen tuen. Kyse ei ole pelkästään Pro Liperin ajatuksista, vaan uuteen paikkaan on päädytty moninaisten selvitysten ja neuvottelujen jälkeen.

Myös nykyisen toripaikan vieressä olevan risteyksen järjestelyt aiheuttavat joka tapauksessa isohkoja muutoksia alueella. Koko toriajattelu voi mennä toteutuksen myötä uusiksi. Risteysremontti alkanee ensi vuonna.

Tapahtumien tunnelmissa

Lavalla kesällä järjestettävät tanssit ja tapahtumat ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, ettei kiinteästä torstaiaukiolosta ole voitu pitää kiinni.

Kesä rakentuu paitsi lavatanssien myös kesäteatterin ja mm. humpan SM-kilpailujen tunnelmissa. Tapahtumat sijoittuvat kaikki lavalle ja tuovat torin tarjonnasta kiinnostuneita tullessaan.

Mervi Hainaro uskoo, että paikan vaihdokseen liittyy myös asiakkaiden kannalta myönteisiä puolia. Eri vaihtoehdot tutkittiin eivätkä Rantamakasiini tai linja-autoaseman edusta saaneet juuri tukea taakseen.

– Tärkeitä ovat myös mökkiläiset, kesävieraat ja muutkin ohiajavat. He voivat täydentää kätevästi viikonlopun evässäkkiään paikallisilla tuoreilla tuotteilla.

Seitsemän lammasta

Lampaat ilmestyvät kevään myötä kirkonkylän kupeessa olevaan aitaukseen. Pro Liperi on tehnyt sopimuksen seitsemästä lampaasta leppälahtelaisen tilan kanssa. Nimikkolampaiksi näistä on nimetty jo 4-5, joten mattimyöhäisillä saattaa tulla pian kiire.

Lampaan voi varata ja nimetä joko kesän ajaksi tai ottaa talveksi omiin suojiinsa. Molemmille vaihtoehdoille on oma hintansa. Edullisimmillaan nimikkolampaan pito maksaa 125 euroa, ja siihen sisältyy ”täyshoito”. Puistossa vierailevat eivät saa syöttää lampaita, ne ruokitaan Pro Liperin hankkimin eväin.

Vastaa