Eero Reijonen uskoo porvarihallitukseen

Kaksi liperiläistä kansanedustajaehdokasta kättelivät maanantaina kunnanvaltuustossa: sosiaalidemokraattien Matti Karukannas (vas.) onnitteli kansaedustajapestinsä uusinutta keskustan Eero Reijosta

– Valiokuntapaikoista tuossa alustavasti sovittiin. Eiköhän se paikka valtiovarainvaliokunnassa ole paketissa, sanoo ensimmäisellä edustajakaudellaan valiokunnan varajäsenenä toiminut Reijonen.

– Ei siinä sinänsä isoa eroa ole, onko varajäsen vai varsinainen. Molemmat saavat saman tiedon ja osallistuvat samalla tavoin kokouksiin.

Jatkopaikka viestintä- ja liikennevaliokunnassa ei niinkään sykäytä.

– Se valiokunta päättää liikennemerkeistä, rahat ovat valtiovarainvaliokunnan peukalon alla.

Puolustusvaliokunta olisi mieluisampi paikka. Erityisesti jonkin valiokunnan puheenjohtajuus kiehtoisi.

Mahdollisuudet ministerinpaikkaan riippuvat paljolti siitä, tulevatko Vihreät hallitukseen. Jos tulevat, kovan äänisaaliin koonneella Tarja Cronbergilla lienee paalupaikka. Kahta ministeripostia pieneen maakuntaan tuskin on tarjolla, kun sitä yhtäkään ei ole ollut aikoihin.

Keskusta ja kokoomus

Eero Reijonen näkee porvarihallituksen nyt päällimmäisenä vaihtoehtona. Sen syntymiselle ei pitäisi olla isoja esteitä.

– Mielestäni Rkp tulisi kolmanneksi hallituspuolueeksi. Jos halutaan neljä, Kristillisdemokraatit tulevat seuraavana, sitten Vihreät.

Reijonen ei pidä vaalien valtakunnallista tulosta isona yllätyksenä.
Omalta osaltaan hän odotti suurempaa äänisaalista. Ennakkoäänet enteilivät vaikeuksia paikan uusimisessa.

– En halua ruveta pohtimaan syitä siihen, mistä äänimäärän pieneneminen neljän vuoden takaiseen johtui. Ensi viikolla, kun eduskuntatyö alkaa, ei äänimäärillä ole enää merkitystä. Arvostus omassa ryhmässä ratkaisee.

– Läpimeno on läpimeno, se riittää minulle.

Kuudenteen kerrokseen

Toisella kaudella Eero Reijonen tähtää joka tapauksessa entistä korkeammalle. Hän on pyytänyt ylennystä uuden rakennuksen neljännestä kerroksesta kuudenteen.

– Kasvanut kokoomus mahtuisi paremmin yhtenäisiin tiloihin, ei tässä muuta syytä ole.

Tulevalla kaudella hän näkee tärkeänä jatkaa mm. alueen tiehankkeiden eteenpäin viemistä ja siirtoviemärihankkeiden toteutusta.

– Työllisyysasioiden hoito on erittäin tärkeää. Siinä tulisi päästä kursseilla kierrättämisestä oikeaan työllistämiseen.

Eero Reijosen sanoo, että ruoan arvonlisäveroalennus ja perintöveron uudistaminen on vaalilupausten pohjalta nyt toteutettava.

Vastaa