Ruisleivästä aktiviteettimonitoriin

Tiina Toivola toivottaa tervetulleeksi kokeilemaan switchingiä. – Tämä on siitä ovelaa, kun tässä joutuu koko kroppa töihin.

Kaprakan kuntoutuspalvelukeskuksessa järjestetään maaliskuun viimeisenä lauantaina Hyvän olon messutapahtuma naisille. Järjestelyjen takana on tehokaksikko Annu Alava ja Pirkko Hyvärinen, jotka ovat olleet toteuttamassa useita muitakin messuja Liperissä.

– Me tarjoamme tilat ja rakenteet, kertoo asiakaspäällikkö Tiina Toivola Kaprakasta.

Naisten hyvinvointimessut laitettiin alulle suuren yleisön pyynnöstä. Liperiin kaipailtiin nimenomaan naisille suunnattua tapahtumaa.

Messuille on ilmoittautunut tähän mennessä 25 esittelijää, toimijaa ja myyjää harrastustoimintaan ja terveyteen liittyen.

– Olemme tarkastelleet tätä hyvinvointiteemaa varsin laajasti.

Käsityö- ja tekstiiliyrittäjiä on mukaan tulossa. Pullanpaisto ei kuulu näille messuille vaikka muutoin tunnetusti lisää ainakin muun perheen hyvinvointia, sen sijaan ruisleipä on kelpuutettu terveysteeman alle.

Sirkka-Liisa Anttila on lupautunut luennoimaan hyvinvointiteemasta. Työyhteisökouluttaja Merja Mäkisalo-Ropponen alustaa aiheesta Naisen hyvinvointikaari.
Urheiluvaatteiden muotinäytöksessä esitellään kevään ja kesän urheilulliset uutuudet, muotia nähdään Liperin Naisvoimistelijoiden ja Lavatanssijoitten yllä.

Käytännössä kokeilemaan

Messujen ei tarvitse jäädä pelkkään näyttelypöytien katseluun ja käyttöä on muillekin kuin istumalihaksille.

– Messupäivänä pyörivät non-stoppina ohjatut ryhmät spinningiä ja switchingiä. Jumppavaatteet kassiin mukaan, Toivola muistuttaa Kaprakan palveluista. Myös uimahalli toimii normaalisti.

Toivolan vyötäisillä keikkuu massan kiihtyvyyttä mittaava aktiviteettimonitori, jota myös esitellään messuilla. Monitoriin on kantajansa kunnon ja koon mukaan päivittäiseksi tavoitepistemääräksi asetettu 22.

– Toimistopainotteinen päivä, Toivola tulkitsee mittarin näyttämää nelosta.

Luku nousee heti viiteen, kun pyrähdetään etsimään fysioterapeutti, personal trainer Janne Kärnää, joka tietää laitteen toiminnasta kaiken.

Mittalaite ja sen ympärille Kaprakassa kehitelty palvelupaketti on väline asiakkaan motivoimiseksi liikkumaan enemmän. Työhyvinvointihankkeen nimissä kehitettyä palvelua on testattu kolmessa yrityksessä, parilla sadalla työntekijällä, ihan jokamiesliikkujan lanteilla laitetta ei vielä nähdä.

Mittari on monen kokeilijan kohdalla todistanut sen, että sitä luulee liikkuvansa enemmän kuin liikkuukaan. Sitten Kärnä kertoo jokanaiselle ilouutisen.

– Shoppailukin on tehokasta liikuntaa. Ja kun jättää auton vähän kauemmas ja kantaa mahdollisimman paljon ostoksia, niin vielä tehokkaampaa!

Vastaa