Jatkoaika ei tuonut jatkoaikaa

Lukion käytävillä riittää tilaa ensi syksynä

– Viinijärveltä ei yhtään, Liperistä seitsemän ja Rääkkylästä se kahdeksas.

Luku vahvistaa sen, että ensimmäistä luokkaa ei syksyllä Liperissä ala.

– Luku on juuri se sama mikä saatiin yhdeksäsluokkalaisille tehdyssä ennakkokyselyssä sekä kauppakamarin nettikyselyssä. Matkaa siihen kahteenkymmeneenviiteen jäi paljon, Mäkelä ynnää.

Jokunen minuutti puolenpäivän jälkeen Mäkelän puhelimeen tulee viesti kunnanjohtaja Hannele Mikkaselta.

– Jatketaan aiempien suunnitelmien mukaan, Mäkelä välittää kunnanjohtajan viestin.

Juuri viimeistä ilmoittatumispäivää edeltävänä aamuna jaettiin yhdeksäsluokkalaisille kunnanvaltuuston tiedote, jossa luvattiin Liperin lukioon hakeville koulutus aina valkolakkiin asti. Tätä lupausta ei nyt tarvitse lunastaa, tulevien kakkos- ja kolmosluokkalaisten kohdalla asia on toinen.

– Siitä on lähdettävä, että Liperin lukiosta kirjoitetaan vielä tämän kevään jälkeenkin, valtuusto on luvannut että aloitetut luokat viedään loppuun, Laila Mäkelä kertaa mutta muistuttaa samalla, että valinta on opiskelijoitten. Mäkelän mukaan jo nyt neljä nykyisistä ykkösluokkalaisista on ilmoittanut vaihtavansa Joensuun lukioon.

– Ajatella, hengähtää vanhempainneuvoston puheenjohtaja Sirpa Naumanen pettyneenä kuullessaan tylyt lukemat.

Odotukset olivat korkealla, lukion säilyttämisen puolesta kerättyyn adressiin kirjoitetut 3161 nimeä antoivat uskoa, että tulijoita voisi sittenkin olla enemmän.

– Olen edelleen sitä mieltä, että tänä vuonna olisi pitänyt sallia notkahdus oppilasmäärässä. Seuraava ikäluokka on isompi, siitä olisi nähty suuntaa, Naumanen harmittelee.

Naumasta mietityttää sekin, että yhdeksäsluokkalaisten kakkos- ja kolmostoiveet jäivät nyt kokonaan huomiotta. Kaikille ei ovi ykköstoivepaikkaan aukene.

– Vanhempia tai oppilaita ei pidä missään tapauksessa syyllistää. Nyt vain kävi näin, että negatiivinen ennuste toteutti itse itseään, Naumanen pohtii ja lupaa, että keskustelu lukioasiassa vielä jatkuu.

Vastaa