Liperin kunnan toimistoille haetaan hajasijoituspaikkoja

Onko Liperin keskustassa kohta kaksi kunnantaloa autiona vierekkäin? Uudemmassa virastotalossa on monen sortin ongelmia, joiden korjaamiseen ei näytä löytyvän rahaa.

Koska kunnan kassasta ei lähivuosina riitä euroja virastotalon peruskorjaukseen, lähdetään terveellisempiä työoloja hakemaan toista kautta.

Tällä viikolla ovat osastot saaneet evästystä ryhtyä etsimään niille soveltuvia toimitiloja muualta, Liperin eri taajamista.

– Ensisijaisesti kunnan omista kiinteistöistä, mutta myös muiden tahojen omistamista, kunnanjohtaja Hannele Mikkanen kertoo:

– Selvitetään, minne vaikkapa päivähoito- tai muut toimistot on mahdollista siirtää. Ei kaikkien toimistojen tarvitse olla saman katon alla, vastaavanlaista hajasijoitusta on esimerkiksi Joensuun kaupungin toimistoilla.

Hajasijoitus sai luottamushenkilöiltä myötätuulta maanantaisessa valtuustoseminaarissa Siilinjärvellä.

Siellä keskusteltiin muun muassa kunnan investointiohjelmasta, jossa on tulevina vuosina varauduttu keskimäärin neljän miljoonan euron vuosittaisiin rakennushankkeisiin. Rakennettavaa ja peruskorjattavaa riittää peruspalvelujen puolella mm. koulutilojen saneeraamisessa Jyriin entisiin lamellikasarmeihin, entisen varuskunnan ruokalan kunnostamisessa Ylämyllyn ruokahuollon keskukseksi sekä terveyskeskuksen pääaseman remontoinnissa.

Virastotalon peruskorjaus on jäämässä näiden hankkeiden jälkeiseen aikaan, minkä vuoksi ratkaisua lähdetään etsimään nyt hajasijoituksesta.

Hankkeiden toteutuksesta kunnanvaltuusto päättää erikseen vuosittain. Esimerkiksi lamellikasarmien remontointia koulutiloiksi on alustavasti kaavailtu toteutettavaksi seuraavan kolmen vuoden aikana.

Vastaa