Zennet Divisioonan taru loppui Jyrissä

Yrityksen toimialaan kuului mm. matkapuhelinosien käsittely alihankintana. Parhaimmillaan yritys työllisti pitkälle yli sata henkilöä.

Työntekijämäärä on vaihdellut yrityksessä nopeasti ja muutokset ovat voineet olla suuriakin. Vielä vuodenvaihteessa työntekijämäärän arvioidaan olleen jopa kahdeksankymmentä henkilöä.

Yritys toimi Jyristä hankkimassaan ja kunnostamassaan entisessä varuskunnan esikuntarakennuksessa. Lisäksi sillä oli kunnalta vuokrattuja tuotantotiloja entisessä ruokalarakennuksessa sekä Lipertekin tiloja Tehtaantie 8:ssa Ylämyllyllä. Esikuntarakennus oli jokin aika sitten kiinteistövälityksessä myytävänä.

Yhtiö toimi hyvin matalalla profiililla. Sen tarkasta toimialasta ja kulloisistakin työntekijämääristä on ollut kohtalaisen vaikea saada tietoja.

Yritys oli siirtänyt osan tuotannosta Kontiolahdelle entisen Tiedepuiston tiloihin. Nyt konkurssipesä on irtisanonut sielläkin viime vaiheessa olleet noin kymmenen työntekijää.
Liperin kunta ja Lipertek Oy joutuvat hakemaan parin viimeisen kuukauden ajalta kertyneitä vuokrasaatavia konkurssipesästä.

Konkurssituomio annettiin viime maanantaina ja pesänhoitajaksi nimettiin asianajaja Heikki Kuokkanen Joensuusta. Käsittelyn pohjaksi oikeus otti yrityksen oman hakemuksen, vaikka samoihin aikoihin myös ulkopuolinen taho vaati yrityksen asettamista konkurssiin.

Vastaa