Kihaus jatkuu

Kihauksen anti ei kiinnosta kaikkia.

Yhdistys hakee opetusministeriöltä 80.000 euron lisäavustusta, jonka läpimenoa vauhdittamaan tehdyn vetoomuksen ovat jo useat eri tahot allekirjoittaneet. Mukana on runsaasti sekä poliittisia että liike-elämän vaikuttajia.

Lisärahan saamiseksi tullaan järjestämään tukikonsertteja Joensuussa ja mahdollisesti myös sekä Rääkkylässä että Kiteellä. Ne ajoittuvat pikkujouluaikaan.

Yhdistys hakee Kihauksen taakse uusia yhteistyökumppaneita, mielenkiintoisia yhteistyökuvioita onkin jo vireillä.
Lähes 70.000 euroon nousevat velkansa yhdistys pyrkii maksamaan, mitä varten hallitus on jo käynnistänyt toimenpiteitä.

– Pahemmassakin pulassa on oltu, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Pirkko Kylänpää.

– Velat ovat olleet suuremmat. Viime vuosina on maksettu vanhoja velkoja lähes 40.000 euroa. Ilman julkista lisärahoitusta emme selviä.

Yhdistyksen taloudellista tilannetta on vaikeuttanut mm. viimevuotinen tuhopoltto, jonka laskuja on maksettu vielä tänä vuonnakin. Viime kesän ´epäonnea´ oli hellesää ja samoihin aikoihin käyty pesäpallon itä-länsiottelu, jonne yritykset veivät vieraansa.

Rakennetta kevennetään

– Kihaus pyritään saamaan kestävälle pohjalle, painotetaan kokouksen tiedotteessa. Festivaalin kulurakennetta tullaan keventämään mm. rakentamisessa. Jatkossa Kihaus alkaa torstai-iltana ja päättyy sunnuntai-aamun jumalanpalvelukseen.

Ohjelmaa uudistetaan ja raikastetaan tarjoamalla kansanmusiikin ystäviä kiinnostavia nimiä, hyödyntämällä maakunnan ja alueen omia alan yhteistyötahoja sekä toteuttamalla konsertteja laajaa yleisöä kiinnostavista aiheista.

– Tavoitteena on omaa tuotantoa. Ohjelmanteko on päässyt jo hyvään vauhtiin.

Kihaus-alueestakin yleiskokouksessa keskusteltiin. Julkisuudessakin väläyteltyä Paksuniemen alueelle ´muuttoa´ ei ainakaan ensi kesänä tehdä. Sen sijaan tapahtumia hivutetaan koulukeskuksen asvaltilta Käspelille päin. Päälavana on liikuntahalli.

Kunta tukee ostopalveluina

Rääkkylän kunnanhallitus keskusteli jo maanantaina kansanmusiikkiyhdistyksen tilanteesta. Se päätti yhtyä vetoomukseen, jolla tavoitellaan 80.000 euron lisäavusta.

Jo aiempien päätösten perusteella kunta tukee yhdistystä vuosittain käyttämällä ostopalveluihin noin 10.000 euroa.

Vastaa