Ristin kesäteatterilaiset eivät kärsi ramppikuumeesta

Voittajan on helppo hymyillä. Sami Jumppasta (vas.) ja Kyösti Kemppilää haastattelee Ramppikuume-finaalin juontaja Petri Vironen.

Liperiläiset voittivat lauantaina Leppävirralla käydyn finaalin niukalla pisteen erolla. Toiseksi sijoittui Teatteri Tuuva Ristiinasta ja kolmanneksi Vätysteatteri Maaningalta.

Voittajajoukkueessa kilpailivat Kyösti Kemppilä ja Sami Jumppanen, jotka saivat maineen ja kunnian lisäksi komean pystin.

– Toki menestys hiveli mieltä, mutta tärkeintä oli kuitenkin se, että paikalla olleella yleisöllä oli hauskaa, viinijärveläinen Kyösti Kemppilä sanoo.

Oman teatterin poikia oli kannustamassa parikymmentä Ristin kesäteatterilaista.

Ramppikuumeeseen osallistui kesän aikana 12 kesäteatteriryhmää eri puolilta Itä-Suomea.
Tanssipaviljonki Tulenliekin lavalla käyty finaali oli äärimmäisen jännittävä. Kemppilä ja Jumppanen keräsivät 21 pistettä, Teatteri Tuuva 20 ja Vätysteatteri 16.

Visa koostui esittämiseen liittyvistä tehtävistä sekä perinteisistä tietokilpailukysymyksistä. Finaalissa joukkueiden piti valmistaa ja esittää laulu, improvisoida ja kehittää tanssilavaympäristöön liittyviä tehosteääniä.

– Kun kilpailuun lähtee, niin siellä on käytettävä teatterialan tärkeintä ominaisuutta eli heittäytymistä, toteaa teatteri-ilmaisunohjaaja Kemppilä, joka toimii ohjaajana Ristin kesäteatterissa.

Audiovisuualista alaa opiskeleva joensuulainen Sami Jumppanen näyttelee ja hoitaa äänipuolen. Miehet ovat myös tehneet yhdessä musiikkia näytelmiin.

Tietokilpailuosiossa kilpailijoiden piti sijoittaa kartalle itäsuomalaisia vesistöjä ja tuntea saimaannorpan elintapoja. Lisäksi heiltä tivattiin suomalaisia olympiavoittajia, suosituimpia automerkkejä, ajankohtaista henkilöä ja välimatka-arvioita. Se passasi hyvin Kemppilälle.

– Itse olen jonkinlainen yleistietonikkari. Tykkään seurata tietokilpailuja ja tehdä sanaristikoita. Ja jos oikeaa vastausta ei tiedä, niin on hyvä vastata ainakin hauskasti.

Ramppikuume oli YLEn Radio Suomen kolmen maakuntaradion – Etelä-Savon Radion, Pohjois-Karjalan Radion ja Radio Savon – yhteinen ohjelmasarja. Jokaisesta maakunnasta oli mukana neljä joukkuetta.

Kyösti Kemppinen ja Sami Jumppanen selviytyivät finaaliin voittamalla kesän aikana Tohmajärven Kesäteatterin ja Vuokonjärven Kesäteatterin Juuasta.

Ristin kesäteatterilla on ensi kesänä 35-vuotisjuhlavuosi. Myös teatteritalo täyttää juhlalliset 110 vuotta.

Vastaa