Viinijärvellä pelataan nyt superiin pääsystä

Viinijärven koko joukkue eteni kuvan Eeva Parviaisen tavoin kevein, pitkin askelin viime syksyn ykkössarjan hänniltä tällä kaudella sarjan kakkoseksi kilvoittelemaan noususta naisten superiin.

Viinijärven Urheilijat saa vastaansa tämän kauden superin hännille jääneen Ylihärmän. Kaksi voittoa keskinäisistä peleistä ratkaisee, kummalle ovi aukeaa ensi vuoden superiin.

Sunnuntain jälkeen karsinta jatkuu seuraavana lauantaina Ylihärmässä. Mikäli sen jälkeen voitot ovat tasan, nousija selviää heti seuraavana päivänä Viinijärvellä.

Mielenkiintoista…

– On tosi mielenkiintoista lähteä tällä joukkueella kokeilemaan peliä superin häntäpäätä vastaan, pelinjohtaja Ari Pennanen intoilee.

Viinijärven pelinjohtokolmikko Pennanen, Mikko Tiainen ja Kimmo Kaukoranta kävi katsomassa Ylihärmän viimeisen runkosarjapelin:

– Sellaisessa pelissä me kestetään ihan varmasti mukana, Pennanen arvioi. Viinijärven asemaa vahvistaa lisäksi se, että nuori joukkue on kauden aikana oppinut kestämään paineita ja voittamaan tiukoissakin paikoissa.

– Ottelun alku on sunnuntaina hyvin tärkeä, siitä riippuu, kuinka peliin päästään kiinni. Mutta jos pystymme pelaamaan saman tasoista ulkopeliä kuin syyskierroksella eikä läpilyöntejä päästetä, niin silloin ollaan vahvoilla. Uskon, että silloin saamme sisäpelissä rakennetuksi tilanteita niin, että voittoon tarvittavat juoksut syntyvät.

Viinijärvi pääsee peliin samalla kokoonpanolla, jolla on pelattu ykkösessä koko syyskierros. Kaikki pelaajat ovat terveitä ja säästyneet loukkaantumisilta.

Ylihärmä ei saavuttanut superissa ainuttakaan kolmen pisteen voittoa. Kauden aikana se sai kokoon neljä pistettä, niistä kolme peleistä Haminaa vastaan ja yhden pisteen Siilinjärveltä.

Kotijoukkueen ylimääräiseksi pelaajaksi Pennanen toivoo sunnuntaiksi pallokentälle – vaikeinakin hetkinä – kannustavaa yleisöä.

Voittamaan lähdetään

Yksi Viinijärven Urheilijoiden nuorimmaisista on seuran oma kasvatti, 16-vuotias Eeva ”Eepi” Parviainen, jonka vanhemmat Kosti ja Mirja Parviainen olivat aikanaan nostamassa ViU:ta silloiseen mestaruussarjaan.

– Nyt on aiempaa helpompi lähteä pelaamaan, kun kauden tavoitteet on saavutettu. Matka on kohti parempaa; kaikki joukkueessa ovat ihan varmasti vakuuttuneita, että voittamaan lähdetään, Eeva sanoo:

– Porukka on oppinut kestämään paineita ja voittamaan.

Hän arvelee kotijoukkueen olevan Ylihärmää paremmassa asemassa, koska vastustajalla on takana pitkä tappioiden kierre, Viinijärvellä tavoitteet ylittänyt kausi.

Kauden pistetavoitteeksi oli asetettu runkosarjassa 31, mutta 35:een päästiin, vain yhden pisteen päähän sarjan voitosta. Toinen tavoite oli superin karsintoihin yltäminen, ja siihenkin saatiin paras mahdollinen vaihtoehto, kun kotikentällä päästään aloittamaan superin jumbojoukkuetta vastaan.

Eeva on pelannut pesäpalloa pienestä pitäen, viime kesänä parhaimmillaan – tai pahimmillaan – viidessä eri joukkueessa, tänä kesänäkin kahdessa, ykkössarjan lisäksi B-tytöissä. Junioreissa hän pystyy ikänsä puolesta pelaamaan vielä jatkossa kaksi vuottakin.

– Tämä oli joukkueistani ensimmäinen, joka ylsi tavoitteeseensa ja ylikin.

Pallokentälle Eeva toivoo sunnuntaiksi paljon yleisöä, sillä:

– Sitä kivempi on pelata, mitä enemmän on katsojia.

Vastaa