Puhalletaan luokkaan henkeä

”Suon” yli selvittiin ilman virhepisteitä

Koulu on tehnyt yhteistyötä Sytyke-hankkeen ja Myllyprojektiyhdistyksen kanssa.

– Kaikki eivät pääse mukaan Sytykkeen elämystoimintaan. Täällä koululla kaikki pääsevät pienimuotoisesti kokeilemaan. Tarkoituksena on saada oppilaat toimimaan yhdessä, auttamaan ja kannustamaan toisiaan, kertoo rehtori Riitta Hyttinen, katsellessaan kuudesluokkalaisten vedenkuljetusoperaatiota.

Joukkueet kuljettavat vettä desin mitassa köysiradalla, liukumäessä. Välillä läikkyy enemmän välillä vähemmän. Joku ottaa kilpailun tosissaan, leikisti. Jotakin ei voisi vähemmän kiinnostaa. Joku innostuu huomaamattaan leikkiin mukaan. Sekin, joka ei innostu vahingossakaan, laittaa muiden kannustaessa töppöstä toisen eteen.

Kuudesluokkalaisten mielissä on jo vähän haikeutta. Lähtöfiiliksiä on nostatettu luokkaretkellä Helsingissä ja Hyvärillä. Loppua kohti yhteishenki on parantunut luonnostaan.

Erityisopettaja Tiina Väätäinen johdattelee oppilaat suon yli. Tosiinsa kytkettyinä mennään rivissä lautoja pitkin. Suohon ei saa tippua. Toisia ei saa töniä eikä pahasti sanoa, siitä tulee miinuksia. Oppilaat innostuvat yrittämään parastaan. Pitää saada ainakin paremmat pisteet kuin edellisvuonna.

– Tähän asti paras suoritus, ei yhtään miinuspisteetä, Väätäinen kehuu tyytyväistä luokkaa.
Elämyspäivillä pyritään saamaan mukaan yhteiseen touhuun vastahakoisimmatkin.

– On tullut ihan yllättäviäkin tuloksia. Sellaiset luokat saattavat pärjätä hyvin, missä yleensä ei ole erityisen hyvä henki.

Rehtori kertoo, että luokissa on hyvin suuria eroja.

– Jotkut luokat ovat hyvin yhtenäisiä ensimmäisestä luokasta alkaen. Tietty perusvire luokassa säilyy usein läpi koko kouluajan.

Vastaa