Laajakaista Liperin kylillä sittenkin jo syksyllä

Hitaiden yhteyksien modeemit saattavat olla historiaa Liperin kylillä jo ensi syksynä.

Savonlinnan Puhelin Oy on perunut markkinaoikeuteen jättämänsä valituksen, joka koski Liperin haja-asutusalueen laajakaistapalveluiden julkista kilpailutusta.

Seuraavaksi kunta voi tehdä sopimuksen tarjouskilpailun voittaneen operaattorin, TeliaSonera Oyj:n kanssa. Nopeiden tietoliikenneyhteyksien rakentaminen aloitetaan mahdollisimman pian. Alustavan tiedon mukaan Liperissä olisi lähes sataprosenttinen peitto syksyyn mennessä.

– Oikeansuuntainen liike Savonlinnan Puhelimelta. Prosessi on pitkittynyt jo kahdella vuodella. Kuntalaiset meinasivat jäädä pelinappuloiksi, kunnanjohtaja Hannele Mikkanen sanoo viitaten aiempiin valitusruljansseihin.

Pahimmassa tapauksessa nopeampien yhteyksien saaminen olisi voinut kestää vielä seuraavat kaksi vuotta.

Liperi valitsi helmikuussa kylien laajakaistayhteyksien toteuttajaksi TeliaSoneran. Perusteena oli loppukäyttäjille edullisemmat liittymismaksut Savonlinnan Puhelimeen verrattuna.

Savonlinnan Puhelin valitti päätöksestä, koska katsoi kunnan jättäneen huomioimatta yhtiön edullisemman tarjouksen ja kattavamman järjestelmän.

Kuntalaisten näkökulma vaikutti

– Liperissä asuvat ihmiset pyysivät, ettei laajakaistan tuloa pitkitettäisi enempää. Se oli yksinkertainen syy valituksen peruuttamiseen, sanoo Savonlinnan Puhelimen toimitusjohtaja Reijo Tuomela.

– Olemme edelleen sitä mieltä, että Liperi teki valinnan väärin perustein, mutta meillä ei ole tarvetta vaikeuttaa kilpailijan liiketoimintaa eikä hidastaa kuntalaisten pääsyä laajakaistan piiriin.

Nämä ”Liperissä asuvat ihmiset” olivat Jari Rouvinen, Seppo Martikainen, Pentti Kuokkanen ja Marjatta Asikainen, jotka kävivät huhtikuun alussa Savonlinnassa kertomassa kylillä asuvien terveiset.

– Meillä oli ihan vanhan ajan karvalakkilähetystö, tosin kevyemmissä vaatteissa. Kerroimme, että valituskierre vaikeuttaa kylien ihmisten ja yritysten elämää. Keskustelu käytiin hyvässä hengessä ja voi sanoa, että paikallinen toimija ymmärsi paikallisten ihmisten tarpeet, Jari Rouvinen kertoo.

Vastaa