Vihreä peto nähty Käsämän suunnalla

Lumihanki ei pidättele Hummeria

Suomen maanteillä ei pahemmin törmää amerikkalaisesta sotilasajoneuvosta Hummerista tehtyihin siviiliversioihin. Niitä lienee maassamme kymmenkunta.

Liperistä sellainen löytyy. Tarkemmin Käsämässä asuvan Pekka Karttusen pihamaalta. Hänen ajokkinsa tuotiin Amerikasta viime kesänä. Ajoneuvon mittarissa on 90.000 mailia.

Ärhäkän imagon omaava Hummer on pitkästynyt Käsämässä. Maasturi odottaa Ajoneuvohallintokeskuksen käsittelyä mm. päästöjen ja jarrujen osalta. Omistaja on päässyt kokeilemaan hankintaansa koekilpien turvin.

Karttusen Hummer H1 Wagon on vuosimallia 1996. Samanlainen oli kaupan vastikään eräässä autoliikkeessä. Hintapyyntö oli 68.000 euroa. Melko kallista.

– Olen aina ajanut maastureilla. On vain tehnyt mieli hankkia Hummer. Se ei ole mikään citymaasturi, Karttunen perustelee.

H1 Wagon painaa 3700 kiloa, joten se luokitellaan kuorma-autoksi. Kori on alumiinia, mutta runko ja alustarakenteet ovat tehty teräksen äärellä. Massaa liikuttaa 6,5 litrainen GMC:n turbodieselmoottori.

H1 pohjautuu Yhdysvaltojen armeijan käyttämään Humvee-malliin. Siitä näkee, että se on tehty karskisti armeijan käyttöön. Siviilipuolen markkinoille on tehty myös ”kevyemmät” H2- ja H3-versiot. Niitä tuodaan nykyään myös Eurooppaan ja Suomeen.

Pääsee joka niemeen, notkoon ja saarelmaan

Hummerin maavara on mukavat 40,6 senttiä. Sillä voi kahlata jopa 70 senttiä syvän rapakon yli.

– Etenemiskyky on melkoinen. Renkaat ovat niin korin reunoissa, että auto menee paikasta kuin paikasta, Karttunen kertoo.

Maavaran sekä militarististen syiden vuoksi moottori ja voimansiirto on nostettu sisätiloihin. Siksi isojen ulkomittojen (kork. 190 cm, lev. 220, pit. 470) Hummer onkin yllättävän ahdas sisältä.

Hytti on ylelliseen makuun varustettu. On nahkapenkkiä ja dvd-soitinta. Mahtavien renkaiden ilmanpaineet voi säädellä ohjaamosta tarpeen vaatiessa.

Sanotaan, että citymaasturilla pääsee hankaliin paikkoihin, mutta ei pois. Hummer on toista maata. Esimerkiksi vaihteita löytyy kahdeksan. Välitykset saa niin tiheälle, että vetää varmasti.

Dieselin kulutus on hirmuinen. Ilmankos ne jenkit sotivat Lähi-Idän suunnalla.

– Naftaa menee riittävästi ja naapurissa oleva huoltoasema myy lisää, Karttunen naurahtaa.

Kerran hän tankkasi ajokin molemmat tankit (Hummerilla voi ajaa, vaikka toiseen tankkiin ammuttaisiin reikä) täyteen. Niihin lorisi 130 litraa dieseliä.

Huoltamoyrittäjä tarjosi kaupantekijäisiksi kahvit.

Vastaa