Pakkasta pakoon uimahalliin

Talvilomaviikolla voi harjoitella uimistakin.

Talvilomalla ei ole pakko hiihtää. Kuluneen viikon aikana suksi ei ole sitä paitsi kunnolla luistanutkaan. Pakkaslumi jarruttaa menoa ja raaka ilma polttaa poskipäät. Näin ainakin aamuisin.

Lasten uimakoulu Kaprakassa on yksi esimerkki, mitä talvilomalla voi tehdä Liperissä. Uinnin alkeita opettelee viikon aikana kaikkiaan 22 lasta. Halukkaita olisi ollut enemmänkin.

– Eräs äiti soitti tiistaina, että onko ryhmissä tilaa, koska lapsella ei ole mitään tekemistä, naurahtaa uimaopettaja Pia Seppälä.
Kyseessä on kolmas kerta, kun Kaprakka järjestää uimakoulun koululaisten lomaviikolle.

Kunta on huomioinut kiitettävästi koululaisten lomaviikot. Tänäkin vuonna talvilomaviikolle saatiin monipuolinen ohjelma. On kylpylä- ja laskettelureissua, tanssikurssia, lasten toimintapäivää, discoa, elokuvia, teatteriesityksiä ja kädentaitopäiviä.

– Voisi sanoa, että tämä on pieni perinne. Kymmenisen vuotta olemme rakennelleet näitä lomapaketteja. Vapaa-aikatoimi järjestää ja koordinoi tapahtumia, mutta tarjonnan monipuolisuudesta on annettava iso kiitos kunnassa toimiville järjestöille ja yhteisöille, vapaa-aikaohjaaja Riitta Linkola sanoo.

Yksi toimijoista on Myllyprojektiyhdistys. Se järjestää koko viikon ajan Pärnävaaralla mm. ohjattua päivätoimintaa 6-9-vuotiaille. Yhdistys vei lomalaisia hiihtoreissulle Kittilään. Porukka palaa takaisin kotimaisemiin sunnuntaina.

Vapaa-aikatoimen kylpyläreissut Fontanellaan ovat olleet todella suosittuja, mutta tällä kertaa linja-autoa ei saatu aivan täyteen. Tiistaiseen uintiretkeen osallistui 40 henkeä. Tänään Liperistä starttaa puolestaan täysi bussilastillinen laskettelijoita Tahkolle. Kuljetusalan lakko ei onneksi estänyt kyseisiä reissuja.

Riitta Linkola on tyytyväinen myös nuorten panokseen. Liperin nuorisotalon talotoimikunta on valinnut ja rahoittaa Penttilän elokuvaesitykset. Taajamien nuorisotaloilla on tavallista enemmän toimintaa.

Sunnuntaina on mahdollisuus tutustua avantouintiin Liperin Kirkkorannassa. Opastajina toimivat Liperin avantouimarit. Liekö pakkanen säikäyttänyt, koska toistaiseksi kukaan ei ole ilmoittautunut mukaan.

Vastaa