Tarpeelliset talkoot Liperinsalossa

Yhteen hiileen puhaltaminen kylillä tuo näkyviä tuloksia. Tästä on tuorein esimerkki Liperinsalon kylätoimikunnan postilaatikkoprojekti. Jo alkavana kesänä sen suunnan tienvartta linjaavat ja koristavat samantyyppiset postinjättöpaikat yhtenäistäen ja jämäköittäen kylätien ilmettä. Talkooväen aikaansaannokset muodostavat pysyvän tienvarsinäyttelyn.
Postilaatikkojen kunnostamisesta on kannettu huolta tälläkin palstalla. Tuskin siitä syystä, mutta käytännössä kuitenkin, tasaista kehitystä on tapahtunut koko ajan. Kyläläisten talkoot Liperinsalossa ovat kannustava esimerkki myös tulevaa ajatellen.

Parantamisen varaa jää vielä paljon ja monen tien varteen. Sekä hyvät että huonot postinjättöpaikat osuvat tiellä liikkujan silmään ja luovat yleiskuvaa koko alueesta.

Kyse ei ole pelkästään esteettisistä asioista. Oikein sijoitettu, tanakasti rakennettu ja riittävän selkeällä nimikyltillä varustettu postilaatikko on ilo myös reittiä päivittäin ajavalle lehden ja kirjepostin jakajalle.

Postilaatikkojen merkinnän nykytilasta saa oikean kuvan, jos itse innostuu joskus ”säästämään” ja jakamaan omat kirjeensä tai tiedotteensa suoraan saajan osoitteisiin. Turhan usein pitää pohtia, mihin luukkuun missäkin laatikkorivissä postinsa osoittaa ja miten esimerkiksi hämärässä saa nimistä selvää.

Postilaatikkotelineillä saattaisi olla myös laajempaa kysyntää. Nyt kun liperinsalolaisilla on taito näpeissään ja malli valmiina, he voisivat ihan hyvin tarjota palvelujaan kohtuullista korvausta vastaan laajemmaltikin. Nikkarilla teline toki syntyy omassa verstaassa, mutta kysyntää ”avaimet käteen tuotteelle” olettaisi kuitenkin löytyvän. Onhan meillä monella peukalo keskellä kämmentä ja saamattomuus jatkuvana kiusaajana.

Hatun nosto liperinsalolaisille hyvästä teosta. Nikkaroimalla on saatu hyvää jälkeä aikaan ja samalla on järjestynyt luonteva toiminnan, tapaamisen ja tarinoinnin paikka. Kyläläisten lisäksi myös mökkiläiset ovat olleet innolla mukana varmistamassa oman postinsa kulkua kesäaikaan.

P.S.
Joskus voisi olla paikallaan järjestää vaikkapa postilaatikkopäivät jonkun muun kesäisen tapahtuman yhteyteen. Siellä jaettaisiin ohjeita ja posti voisi sponsoroida selkeitä nimikylttejä niitä vailla oleville. Sen posti olisi palvelujensa käyttäjille velkaa.

Vastaa