Arkistoista: Leonia-sopimus aiheutti hämmennystä

Vuosi 1999 oli viimeisiä vuosia, jolloin Suomessa ihmiset pystyivät hoitamaan pankkiasioitaan postin palvelupisteillä. Postin ja Leonia Pankin välinen yhteistyö supistui, ja pankkipalveluita tarjoavia konttoreita vähennettiin Suomessa roimasti 1990-luvun lopulla. Tämä näkyi myös Liperissä.


”Postin liikelaitostuminen on näkynyt tänä kesänä aukioloaikojen muuttumisena. Liperissäkin on turhaan kolkuteltu ovea aamuyhdeksältä; lukot aukeavat vasta tuntia myöhemmin. Myöskään postilokeroille ei pääse ennen kymmentä.
– Leonia-sopimuksen vuoksi emme saa palkata tuuraajia lomien ajaksi. Kyseessä on valtakunnallinen linjaus, Liperin konttorinjohtaja Taisto Jauhiainen kertoo.
Liperissä ja Ylämyllyllä uudet aukioloajat ovat voimassa lähes elokuun puoliväliin. Sen jälkeen ovet avautuvat jälleen yhdeksältä. Päivätöissä käyvät ehtivät toimittaa postiasiansa vielä kotiin palattuaan, sillä aikaa on kuuteen asti.
Liperin postin edessä ennen kymmentä jonottamassa ollut Suvi Hakulinen kommentoi postin myöhäisempää aukeamisaikaa: -Postin aukeaminen kymmeneltä yllätti eikä ollut mukavaa, kun joutui odottamaan. Ihmettelin, kun asiasta ei ole ilmoitettu missään.”
Vuoden 1999 lopussa Postin ja Leonia Pankin yhteistyö päättyi, ja posti joutui ajamaan konttoreitaan alas. Yhteensä 250 konttoria ajettiin alas ympäri Suomea.

Vastaa