Ohjelmarikas Heinähupa

ARKISTOJEN KÄTKÖISTÄ Kihaus Folk -musiikkifestivaali kantoi vielä vuonna 1986 Heinähupa-nimeä. Silloinkin tapahtuma oli kansallisesti tunnettu ja se nautti paikallisten suosiota yllin kyllin.


“Viikonloppuna Rääkkylässä vietetään 16. kerran Heinähupaa. Tapahtuma on melkoisesti laajentunut ensimmäisestä pitäjäjuhlasta. Yhteistä näillä tapahtumilla on kuitenkin vapaaehtoinen talkootyö, jonka osuus on tosin vuosi vuodelta käynyt pienemmäksi. Silti se on vieläkin paikkakunnan oma juhla, jossa rääkkyläläiset viihdyttävät rääkkyläläisiä, onhan yksi Huparockinkin yhtyeistä omien poikien kokoonpano.”
Kihaus-viikko järjestetään tänä vuonna juhannuksen jälkeen, mutta tuolloin se pidettiin heinäkuun puolen välin tienoilla.
“Varsinaiset hupatapahtumat aloittaa tänä iltana nuorten ja nuortenmielisten hartaasti odottama Huparock. Runsaasta esiintyjäjoukosta mainittakoon Popeda, Lapinlahden linnut ja Zepalus.
Lauantaina ohjelmaa riittää koko päiväksi. Aamulla avataan hupatori Rääkkylän keskustassa. Piirakka- ja muita ostoksia voi tehdä tuolloin musiikin siivittämänä. Torilta hupakansa siirtyy ylä-asteen pihalle seuraamaan kyykkäottelua. Kyykkäkisan ovat järjestäneet pääkaupunkiseudun rääkkyläläiset.
– Hävinnyt joukkue saa kylpeä hupasaunassa vastojen kera, helsinkiläiset lupaavat.”

Vastaa