Sarja murtoja ja varkauksia

Kesäkuun 18. päivänä vuonna 1992 Kotiseutu-uutiset uutisoi Viinijärven Likosaaressa tapahtuneesta murtoaallosta.


“Torstain ja perjantain välisenä aikana sattui alueella useita murtoja ja varkauksia. Varkaat anastivat mökin pihasta vanerilautaisen soutuveneen, joka oli varustettu neljän hevosvoiman Yamaha-perämoottorilla. Myös kolmeen verkkokoppiin murtauduttiin. Yhdestä verkkokopista anastettiin riimuverkko ja oven riippulukot. Kahdesta kopista ei sen sijaan anastettavaa löytynyt.
Päivänvalossa liikkunut varas anasti torstaina Tikansaaresta Kawasaki 650SX-merkkisen vesiskootterin. Sini-valkea skootteri oli joko ajettu tai kuljetettu veneellä pois saaresta.
Sitkeä näpistelijä tavoitettiin Ylämyllyllä perjantaina. Kauppias pysäytti varkaan kassalla ja pyysi häntä tyhjentämään taskunsa. Näpistelijä ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan täytti taskunsa uudelleen ja yritti väkisin ulos kassan kautta.”
Mittava tihutyösarja ulottui tuolloin Liperin keskustasta aina Tikansaareen ja Rääkkylään asti
“Liperin keskustasta anastettiin tiistaina aamupäivällä vanhahko tummanvihreä naisten polkupyörä. Rääkkylän TeeKoo-tuotteen varastosta vietiin perjantain ja sunnuntain välisenä aikana 4,5 metrinen vanerivene. Vene on tasaperäinen, perästä 1,2 metrin levyinen ja aivan uusi.”
Jussi Liusvaara

Vastaa