Kenkien alennusmyynti

Jonkun mielestä nykyään on alennusmyyntejä harvasen viikko. Saattaa ollakin, mutta perinteinen alekausi alkaa ainakin juhannuksen jälkeen. Vuonna 1970 Kotiseutu-uutisissa eli tarkalleen ottaen numerossa 27, joka ilmestyi 2. heinäkuuta, kerrottiin alennusmyynneistä.

Etusivulla oli kolme suurempaa ilmoitusta. Ilmoittajat olivat Viinijärven Asuste, Liperin Osuuskauppa ja Kansallis-Osakepankkki Liperi. Kahden ensimmäisen ilmoittajan mainoksessa puhuttiin alennusmyynnistä ja kesätarjouksesta.

Asusteen valikoimissa oli kauniita italialaisia sandaletteja. Niitä oli tarjolla useita malleja. Tämän kevään malleista alennusta annettiin huomattavasti muun muassa kesäpuvuista, kesätakeista ja tietysti uimapuvuista.

Liperin Osuuskaupassa Gotler-makkaraa ja Valion mansikkajäätelöä sai kesätarjouksena hintaan 7,30 ja 1,00 markalla, kun normaalit hinnat olivat 8,45 ja 1,20. Veikkaan, että gotlerin hinta on kilohinta ja jäätelön kappalehinta.

Kansallis-Osakepankki ei myynyt mitään alennuksella, mutta lainaa sai vaikka maanostoon, sisarosuuksien lunastamiseen, viljelysten raivaamiseen ja perustamiseen, uudisrakennuksiin, laidunolojen parantamiseen, sähköistämiseen ja teiden tekoon.

Kovasti tuntuivat laina-ajatukset liittyvän maanviljelyyn ja maaseutuun. Juuri siihen leipäpitäjän perustaan, jonka me tunnemme. Tiloja on nykyään varmasti huomattavasti vähemmän kuin silloin. Tilakoot ovat kasvaneet, mutta yhteismitallinen tuotos lienee edelleen samaa luokkaa. Vaan eipä tuota ole Kansallis-Osakepankkiakaan enää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *