Riittääkö Liperissä kesäohjelmaa?

Kotsarin gallupissa kyseltiin elokuun loppupuolella vuonna 1992, että riittääkö Liperissä kesäohjelmaa. Silloin ei ollut huolenaiheena koronan kaltaiset vitsaukset, joka on verottanut kesätapahtumien määrää jo toista kesää. Elettiin 90-luvun alun laman pahimpia vuosia.

Liperiläinen Pekka Minerva tuumasi: ” Liperin tärkein kesätapahtuma on Suvisoutu, eihän täällä muuta ole, voisi kehitellä vaikka enemmän, vaikka onhan sitä kehitetty jo aika paljon. Turistit veisin kauniille ranta-alueelle. Ja onhan tuo kylän keskustakin kaunis. Kesän olen viettänyt kesämökillä uistellen ja veneillen.”

Väinö Härkönen oli samaa mieltä, että Suvisoutu kai se on. Hän veisi turistit vaikka kesäteatteriin. Härkösen aika on kulunut kesällä kalastellen ja jonkun verran mansikoita keräten.

Helka Mourujärvi: ”Suvisoutu. Lapsille pitäisi saada lisää toimintaa. Veisin turistit museoon, Pärnävaaralle tai Vaivion kurssikeskukseen. Varsinaista lomaa en ole viettänyt, koska asun maatilalla ja siellä on aina töitä. Sen verran olen pitänyt lomaa, että kävin Ähtärissä ja Särkänniemessä.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *