Tuplaharjakaiset Viinijärvellä

Viinijärvellä ahkeroitiin viisikymmentä vuotta sitten kahden uuden rakennuksen parissa. Täsmälleen viisikymmentä vuotta sitten elokuun 13. päivä ilmestyneessä Kotiseutu-uutisessa kerrottiin, että Viinijärvellä vietettiin kaksoisharjakaisia.”Viinijärven seurakunnan asuntorakennus ja Liperin Osuuskaupan suurmyymälä saatettiin viime viikolla harjakorkeuteen samassa tilaisuudessa. Rakennukset sijaitsevat lähellä toisiaan ja kummatkin on urakoinut Y.I.Immonen.”
Seurakunnan asuntorakennukseen tuli tilat kirkkoherralle, kanttorille ja diakonissalle. Talo ajateltiin tehdä alun perin tiilestä, mutta lopulta päädyttiin puuelementteihin. Neliöitä rivitalomallissa rakennuksessa oli 380 ja kustannusarvioksi oli laskettu 230 000 markkaa.
”Viinijärven suurmyymälä avataan lokakuun 15. päivä. Rakennuksessa on neliöitä 680. Yksitasoisen myymälähallin lisäksi talosta löytyy 60 hengen baari. Hallimyymälään tulevat rauta-maatalousosasto, elintarvikeosasto sekä tekstiili-jalkine-kemikaalio-osasto, jutussa kerrottiin.
Uusi myymälä tuntui olevan tarpeen, sillä osuuskaupalla oli Viinijärvellä kolme toimipistettä, jotka siis keskitettiin yhteen paikkaan. Uusia työpaikkojakin oli tulossa lähinnä baarin ansiosta viidestä kuuteen.
Molemmat rakennukset ovat edelleen paikallaan keskellä Viinijärven taajamaa. Suurmyymälästä on tullut päivittäistavarakauppa eli S-market. Seurakunnan asuinrakennus on nuoriso- ja kokoontumistilana.
Jari Partanen

Vastaa