Kanteleen sointuja pitkin pitäjää

Kantelemusiikin sävelet soljuivat Kotiseutu-uutisten sivuilla vuosituhannen vaihteessa. Maaliskuun viimeisessä numerossa vuonna 2000 maalattiin paikallislehden lukijoille kulturellia kuvaa itäsuomalaisesta kanteleyhteistyöstä.

”Pieniä ja vähän suurempia kanteleensoittajia kokoontui sunnuntaina Rääkkylän yläasteen auditorioon yhteiskonserttiin. Kysymyksessä oli kanteleen juhlavuoden avajaiskonsertti, johon otti osaa soittajia eri puolilta Itä-Suomea. Samalla avattiin kansanmusiikin kehittämisprojektiin kuuluva kanteleyhteistyö musiikkiopetusta antavien oppilaitosten ja opistojen välillä”, artikkeli alkoi.

Keski-Karjalan musiikkiopiston rinnalla projektiin osallistuivat Joensuun konservatorio sekä Vaara-Karjalan ja Kaakkois-Savon kansalaisopistot. Puuhanaisena hankkeessa toimi muun muassa rääkkyläläinen Sari Kaasinen.

”Soittoharrastusta pyritään tämän yhteistyön avulla jatkamaan ohi sen iän, jolloin nuoret lähtevät pois kotipaikkakunnaltaan”, Kaasinen valotti.

Harrastus kun antaa muutakin kuin musiikillisia elämyksiä.

”Yhdessäolo on yksi tärkeä osa harrastusta. Itsekin muistan elävästi ensimmäisen kerran, kun soitin yhdessä isomman porukan kanssa”, Kaasinen arvotti paikallislehdessä.

Rääkkylässä pidettyyn konserttiin osallistui kuutisenkymmentä 4–17-vuotiasta soittajaa. Tapahtuma oli osa talvimusiikkipäiviä, joiden tiimellyksessä soinnut kiirivät eri puolilla pitäjää. Nuoret kansanmusiikin harrastajat kiersivät esiintymässä muun muassa terveyskeskuksen vuodeosastolla, kunnantalolla ja paikallisessa pankissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *