Hukkumisesta ja uima-altaasta

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun Kotiseutu-uutisia luin. Joulukuun 14. päivä vuonna 2000 ilmestynyt aviisi oli vain 12-sivuinen, eikä artikkeleita ollut likimainkaan niin runsaasti kuin saman päivän Hesarissa. En ainakaan usko.

Jo etusivulla kirjoitettiin ikäviä. Kerrottiin Arvinsalmen lossilla sattuneesta onnettomuudesta, jossa kuoli joensuulaismies. ”Jarrutusjäljistä päätellen auto oli lähestynyt lossia kohtalaisella nopeudella. Nissan Patrol –merkkinen maastoajoneuvo jätti tiehen noin 90 metrin jarrutusjäljet, törmäsi sitten alhaalla olleeseen lossipuomiin ja lennähti lossiluiskalta veteen”, lehdessä uutisoitiin.

Kakkossivun kuvassa komeilivat puolestaan vastalakitetut ylioppilaat. Kyllä minä niin mieleni pahoitin kun ajattelin edesmennyttä Liperin lukiota. Enää eivät leipäpitäjässä ahertavat toimittajat saa raportoida paikallisen lukion kuulumisista.

Pääkirjoituksessakin sukellettiin sellaiseen, mitä ei enää ole – uima-altaaseen. Kotiseutu-uutisten silloinen päätoimittaja Tarmo Nenonen raapusti viisaita sanoja veden valtaaman liikuntapaikan tarpeellisuudesta ja merkityksestä. ”Autoistuneelle kansalle ei piipahtaminen iltauinnilla pitäisi tuottaa minkäänlaista ongelmaa, päinvastoin: virkistystä ja mielihyvää”, hän sanaili.

Joulumielestä ja vielä iloisesta sellaisesta kirjoitettiin useammassa artikkelissa. Kyllä minä niin mieleni pahoitin koska… No, saahan sitä ihminen mielensä pahoittaa mistä haluaa. Joulumieli kelpaa aiheeksi siinä missä mikä tahansa muukin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *