Valokuitua Viinijärvelle ja Ylämyllylle

Valokuitunen on rakentanut valokuitua tai suunnittelee rakentamista sekä laajentamista jokaiseen kolmeen taajamaan Liperissä. Uutena taajamana on Viinijärvi. Laajennustöitä suunnitellaan Ylämyllyllä.

Viestintäpäällikkö Kirsi Jännes Valokuitusesta kertoo, että kirkonkylällä työt saatiin päätökseen pääosin viime vuonna. Rakennettuja alueita ovat Kuusikkola, Konttilansalmi, Ruuskankallio ja Selkäranta.

Ylämyllyn alueella yritys on rakentanut valokuituyhteyksiä Jyrin suunnalle. Kirsi Jännes jatkaa, että he ovat tehneet tämän vuoden puolella rakentamispäätöksen Ylämyllyntien toiselle puolelle. Alue pitää sisällään Honkatien alkupään ja muun muassa Liperintien toisella puolella sijaitsevat Kievaritien, Maikinmutkan ja Viljatien.

– Verkko kattaa alueella noin 160 taloutta. Kiinnostusta on, koska olemme saaneet alueelta jatkuvasti uusia tilauksia. Verkkoon voi liittyä koko ajan alueilla, jonne valokuitu on jo vedetty, Jännes toteaa.

Tällä viikolla alkaneet työt Viinijärvellä kohdistuvat Viinijärventien molemmin puolin Kirkkosärkältä Miinalaan asti.

– Kuituverkkoa tulee noin sataan talouteen. Aluetta on mahdollisuus laajentaa kiinnostuksen mukaan. Kaivuutöiden pitäisi olla valmiina joulukuussa, verkko otetaan käyttöön kesän 2025 alussa, Jännes arvioi.

Jännes muistuttaa, että yritys rakentaa avointa verkkoa eli palveluiden tarjoajaa ei ole määrätty ennakkoon. Valokuitunen on valmis jatkamaan rakentamista kaikissa kolmessa taajamassa kysynnän mukaan.