Business Joensuulle maakunnan matkailupalvelu

Pohjois-Karjalan matkailun edistämisen palveluista ja markkinoinnista vastaa jatkossa Business Joensuu Oy, jos kunnat hyväksyvät sen kanssa tehtävän palvelusopimuksen. Tarkoituksena on, että Visit Karelian matkailupalvelu siirtyy Business Joensuulle ja kunnat rahoittavat alueellista matkailupalvelua sen kautta.

Business Joensuun matkailuyksikkö toteuttaisi jatkossa maakunnallista matkailumarkkinointia, viestintää, kehittämistä ja hankkeita. Palvelusopimuksessa määritellään myös, että esimerkiksi yksittäisen kunnan matkailuverkoston kokoaminen ei kuulu maakunnalliselle yhtiölle.

Palvelun kustannus kunnille on sopimushetkellä 400 000 euroa vuodessa.

Visitkarelia Oy:n enemmistöomistajina ovat Pohjois-Karjalan kunnat, jotka päättivät viime vuonna käynnistää omistajanvaihdosprosessin. Visitkarelia Oy:n kaikki hankkeet siirtyvät Business Joensuulle, joka myös vastaa jatkossa kaikkien Visitkarelian ja Kareliaexpert matkailupalveluiden hankemateriaalien ja -arkistojen säilyttämisestä.

Vastaa