Käyttöveden maksu nousee Liperissä

Liperin kunnan taksat nousevat ensi vuonna reippaasti yleisen hintatason nousun takia, päätti elinympäristölautakunta. Esimerkiksi käyttöveden kuutiohinta nousee 20 prosenttia. Vuonna 2024 vesikuutio maksaa Liperissä 2,23 euroa ja jätevesikuution hinta on 3,74 euroa, kun tämän vuoden vastaavat taksat ovat 1,86 ja 3,12 euroa per kuutio.

Muilla elinympäristöpalvelujen alalla taksat nousevat ensi vuonna 13 prosenttia. Näin käy esimerkiksi maankäytön ja ruokapalvelujen puolella. Saman verran nousevat myös rakennuslupien hinnat. Esimerkiksi rakennusluvista perusmaksu rakennusta kohti nousee 160 eurosta 180 euroon ja lisäksi neliökohtainen maksu nousee 3,00 eurosta 3,39 euroon.

Lounaan hinta on ollut tänä vuonna kunnan henkilöstölle 5,36 euroa, kun taas ensi vuonna hinta nousee 6,00 euroon. Vieraiden lounas esimerkiksi kouluilla maksaa 7,60 euroa.

Korotus on luvassa myös kunnan venepaikkamaksuihin. Sen sijaan jäähileaseman vuosimaksut säilyvät ennallaan, jolloin esimerkiksi virkistyskalastaja saa avaimen vuodeksi käyttöönsä 60 eurolla.

Vastaa