Hevoseen tarvitaan romumetallia

Maaseudun Sivistysliitto ja Rasivaaran Nuorisoseura ovat suunnitelleet luovansa taideteoksen kierrätystavarasta. Teosten toteuttaminen on osa huhtikuussa käyntiin polkaistua Tuunaajan romuralli – yhteisöllistä kierrätystaidetta kylille -hanketta. Nyt järjestäjät halajavat lisää romumetallia taideteokseen.

Metallitavarasta rakennetaan ylväs hevonen, joka tuotetaan taiteilijan ja kyläläisten yhteisvoimin. Hevosen paikaksi on suunniteltu Rasivaarassa vanhan huoltoaseman piha-aluetta Hammaslahdentien ja Kiteentien risteyksen vieressä.
– Itse projektia ohjaa irlantilainen taiteilija Patrick Ward, ja hänen vastuullaan on päättää teoksen lopullinen paikka ja tekotapa, kertoo Erkki Martikainen Maaseudun Sivistysliitosta.
Martikaisen mukaan taideteos pyritään saamaan valmiiksi syksyn aikana, vaikka hanke päättyykin vasta vuoden lopulla. Toiveena olisi saada romumetallia esimerkiksi hevosvetoisista työkaluista ja -koneista.
– Mitä enemmän materiaalia meille toimitetaan, sitä nopeammin saamme hevosen valmiiksi.

Vastaa