Tuulivoimahankkeesta perusteltu päätelmä

Liperin Korpivaaraan suunnitellusta tuulivoimahankkeesta on valmistunut Pohjois-Karjalan Ely-keskuksen perusteltu päätelmä, joka koskee ympäristövaikutusten arviointiselostusta. Johtopäätelmä on, että arviointiselostuksen yhteenveto eri vaihtoehtojen vertailusta on selkeä ja kattava.

Selostuksessa on arvioitu kolmea esillä ollutta vaihtoehtoa. Ne ovat joko yhdeksän tai kuuden tuulivoimalan rakentaminen Korpivaaraan tai rakentamatta jättäminen.
Arviointiselostuksessa on Ely-keskuksen lausunnon mukaan tunnistettu kaikki ympäristövaikutukset YVA-lain asetuksen mukaisesti. Yhdeksän ja kuuden tuulivoimalan vaihtoehdon välillä ei ole suuria eroja. Vaikutukset ovat hieman vähäisempiä kuuden voimalan kohdalla kuin yhdeksän tuulivoimalan vaihtoehdossa.
Jos hanke toteutuisi, niin Ely-keskus edellyttää yhteysviranomaisena vielä puutteiden ja selvitysten täydentämistä ja kattavampaa lieventämistoimenpiteiden esittämistä. Tämä koskee erityisesti niitä vaikutustyyppejä ja voimaloita, joiden on todettu aiheuttavan suuria kielteisiä vaikutuksia.
Ely-keskuksen perustellussa päätelmässä on useita kymmeniä sivuja. Siihen voi käydä tutustumassa ymparisto.fi-sivuilla. Samoilla sivulla on koottuna myös kaikki erilaiset hankkeen selvitykset.

Vastaa