Vuokrauksesta tuottoja

Asuntojen ja loma-asuntojen vuokraus tuottaa Airbnb:n kautta rääkkyläläisille mukavasti euroja, kun taas Liperissä tuotot ovat todella pieniä.

Rääkkylän 18 aktiivista kohdetta huomioiden keskimääräinen kuukausituotto on 1407 euroa. Liperissä 29 kohteen tuotto jää keskimäärin 850 euroon kuukaudessa, joka on maakunnan toiseksi alhaisin luku Kontiolahden jälkeen.

Ero Arvinsalmen kahta puolta selittyy osin yksittäisen yön hinnalla, joka on Rääkkylässä keskimäärin 138 euroa ja Liperissä 94 euroa. Vaihtelua toki paljon; Liperissä kelohirsihuvilalla talviyöstä joutuu tällä hetkellä pulittamaan 287 euroa yöltä.

Molemmissa kunnissa varausaste on noin 50 prosenttia.

Tilaston kasasi Vertaa Ensin Suomi Oy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *