Pöytälahdentielle perusparannusrahaa

Liperin ja Outokummun alueelle sijaitsevaa Pöytälahdentietä perusparannetaan lähivuosina. Noin kolmenkymmenen kilometrin mittainen tie erkanee Outokummun puolella Kuopiontieltä ja päättyy Liperissä Varkaudentielle.

Liperin puolella olevan osuuden mitta on noin kolmasosa tiestä. Kyse on Savo-Karjalan alueen kansanedustajien tekemistä talousarvioaloitteista valtion vuoden 2023 talousarvioon. Savo-Karjalassa tiemäärärahaa tuli neljälle hankkeelle.

Pöytälahdentie sai 500 000 euron määrärahan. Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja oli outokumpulainen kansanedustaja Hanna Huttunen.

Liperin kunnan tekninen johtaja Jouni Pekonen ei tiedä vielä tässä vaiheessa Ely-keskuksen hallinnoiman tiehankkeen aikataulua. Hanke ajoittunee lähivuosille.

Ylämyllyn eritasoliittymän tiesuunnitelma tulee nähtäväksi Jouni Pekosen mukaan heti alkuvuodesta. Se hyväksyttäneen korkeintaan loppuvuodesta.

– Liperin kunnan rahoitusta ei ole varattu ollenkaan vuodelle 2023. Vuonna 2024 tarve saattaa olla puolesta miljoonasta miljoonaan euroon. Liperin osuudeksi on alustavan arvion mukaan laskettu neljä viisi miljoonaa euroa. Kustannukset tarkentuvat aikanaan, tekninen johtaja Pekonen kertoi.

Vastaa