Liperin kunnan Lähiruokaretki-hankkeelle rahoitus Ely-keskukselta

Ely-keskus on myöntänyt yhteensä noin 3,4 miljoonaa euroa avustusta harvaan asuttujen alueiden luonto-, ruoka-, kalastus- ja metsästysmatkailuhankkeiden kehittämiseen. Liperin kunnan Lähiruokahanke oli yksi 35 avustetusta projektista.

Hanke sai avustusta 101 133 euroa, kun kokonaisbudjetti on 112 370 euroa. Liperin kunnan organisoimassa hankkeessa mukana toteuttajina ovat Heinäveden kunta ja Pro Agria Itä-Suomi.

Tavoitteena on, että ruoka ja siihen liittyvät palvelut ovat matkailijalle syy saapua Liperiin ja Heinävedelle.

Hankkeella edistetään maaseudun elinvoimaa luomalla yrityksiin kasvua ruokamatkailua kehittämällä. Lähiruokaretken aikana muodostetaan ruokamatkailutoimijoiden yhteistyöverkosto, joka on riittävän vetovoimainen houkuttelemaan aiempaa enemmän matkailijoita alueelle.

– Osallistujien osaamista kehitetään järjestämällä koulutuksia ja tutustumismatkoja. Hankkeeseen osallistuvat yritykset saavat myös personoituja asiantuntijapalveluita. Hankkeen aikana kartoitetaan lisäksi ruokamatkailukartalle sopivat kohteet, jotka tuodaan paremmin näkyviksi sekä olemassa oleville että uusille asiakkaille. Hanke huipentuu lähiruokateemaiseen tapahtumaan syksyllä 2023, hankehakemuksessa kerrotaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *