Koronaa ja influenssaa vastaan saa rokotuksen samalla kertaa

Ensi viikosta alkaen Siun soten terveysasemilla aloitetaan syksyn influenssarokotusten pistäminen. Koronarokotusten tehosterokotuksen ajanvaraus aukeaa myös kuluvan viikon lauantaina.

Koronarokotusten tehosterokotetta suositellaan kaikille yli 65-vuotiaille, yli 18-vuotiaille lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 tai 2 kuuluville henkilöille sekä yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille aiempien koronarokotteiden tai sairastettujen koronavirustautien määrästä riippumatta. Tehosterokotteen voi ottaa, kun edellisestä rokotteesta tai sairastetusta taudista on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Rokotuksen influenssaa ja koronaa vastaan voi ottaa samalla kertaa, kun tekee ajanvarauksen verkossa.

Influenssakaudella 2022-2023 kansallisessa rokotusohjelmassa käytetään VaxigripTetra -pistosrokotetta ja FluenzTetra -nenäsumuterokotetta.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja:

  • Raskaana olevat
  • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • Alle 7-vuotiaat lapset
  • Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
  • Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, joka osallistuu potilaiden ja asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon
  • Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri

Maksuttomaan rokotukseen on oikeus myös henkilöillä, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa kuten vankeinhoitolaitoksissa ja vastaanottokeskuksissa.

Jos henkilö ei kuulu maksuttoman rokotteen kohderyhmiin, hän voi pyytää reseptiä rokotteen hankkimiseksi omalla kustannuksella. Rokotereseptiä voi pyytää soittamalla omalle terveysasemalle ja jättämällä takaisinsoittopyynnön.

Siun soten palvelujen piiriin kuuluville ikäihmisille rokotukset tarjotaan kotihoidossa, hoivakodeissa ja terveyskeskussairaaloissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *