Muistomerkin tykin rautavannepyörät halutaan pelastaa

Liperin kunnan elinympäristölautakunta käsitteli tiistain kokouksessaan aloitetta, jonka lähettäjä on Pohjois-Karjalan Tykistökilta ry. Kunnostusaloitteen tarkoituksena on pelastaa vuonna 2000 paljastetun Ylämyllyn varuskunnan muistomerkin tykin 155H17 rautavannepyörät.

Vuosi sitten kuntaa lähestynyt Kilta on jo selvittänyt, mitä toimia kunnostus vaatii huomioiden esimerkiksi sotamuseon lausunnon.

Keväällä 2022 sovittiin, että asiaan palataan myöhemmin syksyllä, sillä kuluvan vuoden talousarvioon ei ole varattu määrärahoja hankkeelle. Lautakunta päätti nyt kokouksessaan, että se avustaa kunnostushanketta 5000 eurolla ensi vuoden talousarvioon varattavien eurojen puitteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *