Nuorten paikkaa etsittiin torstaina

Liperin kunnassa liki vuoden käytyä keskustelua oman paikan löytymisestä nuorille tutkailtiin torstai-iltana maastokäynnillä. Viileän vesisateiseen iltaan osallistui pari nuorta nuorisotyöntekijöiden Miia Nivalan ja Jenna Korhosen sekä kiinteistörakennusmestari Teppo Ikosen kanssa.


Autolla huruuteltuja reittejä käytettiin osaksi testinä, sillä paikalle on tärkeää päästä myös pelastus- ja hälytysajoneuvoilla.
– Lähellä eli nuorten saavutettavissa, mutta tarpeeksi kaukana mahdollisen melun takia, luonnehtii Miia Nivala sijaintia.
Keväällä Ylämyllyllä pidetyssä miitissä nuorten omaksi paikaksi hahmoteltiin Ammustien ja junaradan välistä aluetta, missä esimerkiksi mopojen ääni olisi tavallaan muun liikenteen melun joukossa. Nuoret toivovat asian etenemistä kunnan hallintoelimissä mahdollisimman pian.
Miia Nivala ymmärtää nuorten ajatukset, sillä nuoruus on nopeasti ohi menevää aikaa.
– Moposuoraa ei nyt haettu, vaan ihan sitä omaa paikkaa, mistä toive on syntynyt. Mutta minne siis pääsee esimerkiksi mopolla, Nivala täsmentää.
Jyrin alueella on otettava huomioon jo olemassa olevat retkeily-, hiihto- ja kelkkareitit. Lisäksi projektin on oltava suhteellisen nopea ja kustannuksiltaan kohtuullinen. Nivala muistuttaa nuorten halusta olla mukana tekemisvaiheessa ja sääntöjen laatimisessa.
– Tämä asia on osoitus nuorten kuntalaisten näkemysten huomioon ottamisesta. Hyvillä mielin ja yhteistuumin torstaina mietittiin paikkavaihtoehtoja, Nivala linjaa tulevaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *