Rääkkylässä tehtiin periaatepäätös ukrainalaisten majoittamisesta

Rääkkylän kunnanhallitus on linjannut, että se hyväksyy Ukrainan sotaa paenneiden pakolaisten asuttamisen kuntaan. Kunhan korvauksista on sovittu maahanmuuttoviraston ja vastaanottokeskusten kanssa, voidaan käytännön asioita alkaa valmistella tarkemmin.

Rääkkylässä on kartoitettu tyhjiä asuntoja tähän tarkoitukseen. Niitä on noin 20, ja ne ovat pääosin yksilöitä. Arvion mukaan kuntaan voidaan vastaanottaa noin 50–60 pakolaista. Asunnoista 5–7 voitaisiin kalustaa tämän hetken tiedon mukaan, mutta kalusteita arvellaan saatavan lisää lahjoitusten kautta.

Järjestelyt olisivat kunnan näkökulmasta kuluttomia, sillä tulevia kustannuksia korvataan kunnille sopimusten mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *