Ylämyllyn moottoriradan ympäristölupaa ei ole kunnan mielestä syytä kumota

Liperin elinympäristölautakunnan lupajaos käsitteli Vaasan hallinto-oikeudelle annettavaa lausuntoa Ylämyllyn moottoriradan ympäristöluvasta. Koivusalontien asukkaat ja loma-asukkaat ovat valittaneet vuonna 2021 Joensuun Urheiluautoilijoille annetusta ympäristöluvasta.

Lupajaoksen lausunnossa todetaan, että ympäristölupa on syytä pitää voimassa, eikä aloituslupaakaan ole syytä kumota. Lausunnossa todetaan, että maakunnallisesti merkittävä moottorirata on toiminut jo pitkään, joskin se on saanut ajanmukaisen ympäristöluvan vasta myöhemmin. Luvasta on valitettu aiemminkin ja lupaehtoja on täsmennetty meluselvityksellä pohjavesiolosuhdeselvityksellä sekä pohjaveden suojauskeinoilla.
Vaasan hallinto-oikeudelle menevässä lausunnossa todetaan edelleen, että valitusperusteet ovat suurin piirtein samat kuin 2017.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *