Hoitajajärjestöjen lakko peruuntuu

Tehy ry ja SuPer ovat ilmoittaneet peruuttavansa huomenna keskiviikkona aamukuudelta alkavaksi ilmoitetun lakon.

Siun sote kertoo, että Pohjois-Karjalan keskussairaalan toimintaa aletaan nostaa välittömästi takaisin normaalille tasolle. Lakkoon varautumisen takia on muun muassa jouduttu perumaan kiireettömiä vastaanottoaikoja ja leikkauksia.

– Asiakkaisiin, joiden aika on peruttu lakkoon varautumisen takia, ollaan mahdollisimman pian yhteydessä. Pyydämme odottamaan Siun soten yhteydenottoa rauhassa ja välttämään tiedusteluja puhelimitse, jotta puhelinpalvelumme eivät ruuhkaudu, Siun sote tiedottaa.

Tehy ja Super tiedottivat, että ne valmistelevat joukkoirtisanoutumisia.

– Tehyn ja SuPerin hallitukset kokoontuivat tänään toteamaan, että tilanne edellyttää järeämpiä työtaistelutoimia, koska lakko on murrettu peruspalveluministeri Aki Lindénin johdolla valmistellun hoitajien pakkotyölain seurauksena. Ministeri asettui pakkotyölailla työantajan puolelle jo ennen ensimmäisen lakon alkamista. Tänään on selvinnyt, että laki etenee, Superin sivuille kerrotaan.

Järjestöt julistivat keskiviikkoaamusta alkaen ylityö- ja vuoronvaihtokiellon toistaiseksi voimaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *