Liperin kunnassa on laadittu kestävän kehityksen ohjelma

Liperin kunnan luottamuselimissä käsitellään lähiviikkojen aikana uutta kestävän kehityksen ohjelmaa vuosille 2022-2030.

Ohjelma yhdistyy monet valtakunnalliset ja alueelliset ohjelmat ja hankkeet, joilla pyritään edistämään muun muassa energiatehokkuutta ja hiilineutraaliutta. Liperin kunta on liittynyt Hinku-verkostoon vuonna 2015.

Kestävän kehityksen ohjelmaan on konkretisoitu 33 toimenpidettä. Ohjelman tarkoituksena on taata kestävästi kehittyvä Liperin kunta, jossa otetaan ympäristö, talous ja ihminen tasavertaisesti huomioon.

Toimenpiteille on osoitettu tavoitteet, seurannan mittarit, toteuttamisen vastuutahot, toteuttamisaikataulut sekä seurannan vastuutahot. Jokaisen osa-alueen alussa on kuvaus nykytilanteesta.

Ohjelman tavoitteita ovat esimerkiksi kävely- ja pyöräilyreittien tilavarausten ja joukkoliikenteen pysäkkien yhteyksien huomioiminen kaavoituksessa, kierrättämisen lisääminen, sähköisen asioinnin lisääminen, selvitykset maatilojen biokaasun tuotantopotentiaalista sekä järkevät valinnat kunnan markkinointituotteiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *