Rääkkylä mukana etätyöpisteiden verkostossa

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto hallinnoi Päästöt kuriin – tehokkaasti kohti vähähiilisyyttä –hanketta. Osana hanketta maakunnassa pilotoidaan etätyöpisteiden verkostoa Rääkkylässä, Joensuussa ja Kontiolahdella.

Pilotoinnin tulosten perusteella hankkeessa laaditaan suunnitelma maakunnallisen etätyöverkoston muodostamiseksi.

Ensimmäisessä vaiheessa kartoitetaan erityisesti hankkeessa olevien kuntien asukkaiden kiinnostusta tehdä töitä perustettavissa etätyöpisteissä. Kiinnostuneisiin asukkaihin otetaan yhteyttä siinä vaiheessa, kun etätyöpisteitä suunnitellaan.

Kyselyssä tiedustellaan ihmisten etätyöskentelytapoja, työskentelyn haasteita ja syitä, miksi etätyö kiinnostaa. Samalla selvitetään ihmisten tapaa kulkea työmatkoja.

– Pohjois-Karjalassa on hyvin tavallista työmatkaliikenne eri kaupunkien ja kuntien välillä. Samalla tieliikenteen osuus maakunnan päästöistä on merkittävä, 24,6 prosenttia. Aiemmin Joensuun toteuttamassa hankkeessa todettiin kodin ulkopuolelle, omalle paikkakunnalle perustettujen yhteisten etätyöpisteiden vähentävän liikenteen päästöjä ja lisäävän työntekijöiden vähähiilistä liikkumista, todetaan maakuntaliiton tiedotteessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *