Kunnanhallitus esittää Kuittista Rääkkylän kunnanisäksi

Rääkkylän kunnanhallitus esittää, että uudeksi kunnanjohtajaksi valitaan Matti Kuittinen. Hänen ensimmäiselle varasijalleen esitetään Esko Rautiaista ja toiselle Jarmo Latikkaa.

Päätös on haastatteluryhmän esityksen mukainen. Hallituksessa asiasta äänestettiin, kun Osmo Tikkanen (ps.) esitti, että kunnanjohtajaksi valitaan Esko Rautiainen ja hänen varalleen nimetään Matti Kuittinen.
Tikkasta kannatti Liisa Ahonen (kok.). Muut, Harri Laasonen (kesk.), Marjukka Konttinen-Lappalainen (vas.), Markku Laasonen (kesk.), Ona Makkonen (kesk.) ja Sari Hirvonen (kesk.), äänestivät Kuittisen valinnan puolesta.
Matti Kuittinen on vaikuttanut kuntapolitiikassa pitkään ja tuli valituksi Keskustan ehdokkaana Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen valtuustoon alkuvuodesta 2022. Lappeenrannassa Keskustan Karjalan piirin toiminnanjohtajana työskentelevä Kuittinen on hakenut aiemmin esimerkiksi Pertunmaan ja Enonkosken kunnanjohtajaksi.
Kunnanvaltuusto valitsee kunnanjohtajan huhtikuun 11. päivä kokouksessaan.
Kunnanjohtajan tehtäviä kaksi vuotta hoitanut jo kertalleen virasta eläköitynyt Yrjö Eronen on irtisanoutunut 1. huhtikuuta alkaen. Kunnanjohtajan sijaisena toimii rehtori Rauni Ronkainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *