Ei aamupalaa Rääkkylän koulukkaille

Rääkkylässä ei järjestetä maksutonta aamupalaa 1.–9.-luokkalaisille oppilaille koulukeskuksessa. Kunnanhallitus hylkäsi omalta osaltaan Vasemmistoliiton toukokuussa 2021 jättämän valtuustoaloitteen. Aloite on osa puolueen valtakunnallista kampanjaa, joka on toteutettu kymmenissä kunnissa.


Kunnanhallitus tukeutuu päätöksessään hyvinvointilautakunnan joulukuussa käsittelemiin perusteisiin. Koulukeskuksessa tarjotaan lounas 10.15–11.30 välisenä aikana ja välipala iltapäivällä. Tällä taataan ravitsemuksellinen kokonaisuus ja oppilaiden energiansaanti.
Lisäpalveluita ei ole myöskään mahdollista järjestää kunnan taloudellisen tilanteen takia.
Hyvinvointilautakunnan käsittelyssä joulukuussa asian olisi halunnut jättää pöydälle lisäselvityksiä varten Katja Sinervo. Hän jätti tuolloin aamupalan torppaavaan päätökseen myös eriävän mielipiteensä.
Valtuustoaloitteet käsitellään lisäksi vielä kunnanvaltuuston kokouksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *