Koulukuljetusten kilometrirajat entisellään

Rääkkylän hyvinvointilautakunta hyväksyi päivitetyn koulukuljetusperiaatteet sisältävän asiakirjan. Suurin muutos on, että nyt periaatteisiin on kirjattu esikoululaisten huoltajille velvollisuus saattaa lapsi.

Kuljetusten periaatteet ovat muutoin entiset. Rääkkylässä esioppilaalle sekä 1. ja 2. luokan oppilaalle järjestetään koulukuljetus, jos matka on pidempi kuin kolme kilometriä. Kolmasluokkalaisille ja tätä vanhemmille koulukuljetus hoidetaan, jos matka on yli viisi kilometriä.
Kuljetusreitin varteen joutuu kotoa taapertamaan omin voimin, jos 0.–2.-luokkalaisella on matkaa kaksi kilometriä, 3.–6-luokkalaisella on matkaa 2,5 kilometriä ja sitä vanhemmilla kolme kilometriä.
Rääkkylässä on kilometrirajojen lisäksi lainsäädäntöä parempi kohtelu eroperheille ja kerhoja käyville koululaisille. Yhteishuoltajuustilanteissa koulukyyti järjestetään molempiin koteihin vuoroviikoin. Koulun jälkeen pidettävistä kerhoista kunta myös järjestää kyydin kotiin valtion kerhorahojen turvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *