Talousarviosta selvityslausunto

Rääkkylän kunnanhallitus hyväksyi Itä-Suomen hallinto-oikeudelle annettavan lausunnon, joka koskee Martti Parviaisen SDP-valtuustoryhmän, tekemää valitusta kunnanvaltuuston 20.12.2021 kokouksen päätöksistä. Kyse oli kunnan talousarviosta vuodelle 2022 ja taloussuunnitelmasta vuosille 2023–25.

Parviainen toteaa valituksessaan, että valtuuston päätös ei ole syntynyt lakien ja asetusten mukaan ja asian käsittelyssä on ollut selkeä menettelytapavirhe. Hän vaatii päätösten kumoamista ja uutta käsittelyä. Perusteluissa Parviainen toteaa, että kunta on stilisoinut talousarviota saadakseen näyttämään sen paremmalta valtion selvitysmenettelyn aikana.
Martti Parviainen puhuu valituksessa muun muassa peruskoulun suunnittelusta ja rakentamisesta ja bulletlainasta. Kunnanhallituksen lausunnossa todetaan, että vuoden 2022 talousarvioon ei ole ehdotettu lukuja peruskoulusta ja bulletlaina käsitellään normaalin rahoitusohjelman puitteissa.
Valituksessa on mainittu myös valtuutettu Petteri Pakarisen (sd.) esitys, mutta kokouksessa ei tehty ryhmän tai valtuutetun nimissä poikkeavaa esitystä. Eriävä mielipide vaatii eriävän päätösehdotuksen tekemistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *