Liperistä neljä varalla, Rääkkylästä yksi – Muutoksia valintoihin voi vielä tulla tänään keskiviikkona

Aluevaltuuston jäsenten nimilista voi vielä muuttua, kun tulokset vahvistetaan keskiviikkona. Alustavan laskennan mukaan viimeisenä vertausluvullaan 934,571 valtuustoon pääsee Jussi Wihonen (ps.). Ensimmäisenä vertausluvullaan 934,214 valtuustossa rannalle jää Jarmo Tanninen (sd.) ja toisena vertausluvulla 933,857 valtuustosta varalle jää Tuomo Mustonen (kesk.).

Myös ryhmien sisällä pienet erot voivat keikauttaa vielä varajäsenen ja valtuutetun paikan päälaelleen. Näin esimerkiksi vasemmistoliitolla, jonka viimeisen valitun Maija Kuivalaisen on alustavassa laskennassa todettu saaneen 183 ääntä ja ensimmäiselle puolueen varajäsenelle Alli Mattilalle on kirjattu 182 ääntä.
Tarkistus voi siten tuoda muutoksia niin puolueiden valtasuhteisiin kuin paikkakunnittain valtuutettujen määrään. Liperiläiset ja rääkkyläläiset aluevaltuutetut ovat niin sanotusti kuivilla näistä spekulaatioista.


Aluevaalien varavaltuutetuiksi nimetään yhtä monta henkilöä jokaisesta puolueesta kuin valittujakin on. Listalla varavaltuutetut ovat äänimäärien mukaisessa järjestyksessä.
Keskusta: Tuomo Mustonen, Paula Puhakka, Lahja-Elina Vatanen, Tuula Parikka, Jukka Löppönen, Hannes Rossi, Tapani Nuutinen, Päivi Eteläpää, Liisa Mononen, Mika Kuusela, Anne Härkin, Kari Pennanen, Sami Laitila, Helena Hulmi, Anna Hölttä, Kirsi Koppinen (Liperi), Ilkka Hiltunen, Veijo Honkonen, Markku Laasonen (Rääkkylä), Henna Hyvärinen.
SDP: Jarmo Tanninen, Ari Tielinen, Mervi Holopainen, Kirsi Nousiainen (Liperi), Reetta Nenonen, Jukka Hirvonen, Joakim Kärkäs, Seppo Tossavainen, Vuokko Väistö, Juha Kontturi, Eero Kärkkäinen, Virpi Eronen (Liperi), Irmeli Stenberg-Louko.
Kokoomus: Reijo Kortelainen, Jenni Laasonen, Jouni Porokka, Enni Ikonen, Emilia Ihanus, Henna Piironen, Marjo Vallius-Hyttinen, Juha Kosonen (Liperi).
Perussuomalaiset: Outi Mara, Eero Bogdanoff, Marko Koskinen, Mika Hiltunen, Timo Kinnunen, Matti Varis, Susanna Saaristo.
Vasemmistoliitto: Alli Mattila, Minna Ruokolainen, Laura-Kaisa Karjalainen, Ville-Pekka Timonen, Antti Saarelainen.
Vihreät: Sari Koskinen, Wilma Poutanen, Ninni Saarinen.
Kristillisdemokraatit: Jari-Matti Turpeinen, Jasmin Pyöriäinen.
Liike Nyt: Miia Heikkinen.

Vastaa