Liperissä viidelle yritykselle kehittämisrahoitusta

Ely-keskus myönsi heinä-syyskuussa maakunnan yrityksille kaikkiaan yli 7,4 miljoonaa euroa erilaisia kehittämisrahoituksia.

Yrityksen kehittämisavustuksia myönnettiin 19 hankkeelle yhteensä 5,57 miljoonaa euroa. Tästä potista yli kolmannes eli 1,98 miljoonaa euroa kohdennettiin Liperin Vaiviossa sijaitsevalle Puupietari Oy:lle.

Ylämyllyläinen konepajayritys Pro-Machining Oy sai investointiprojektiinsa noin 548 000 euroa. Lentoalan yritys Joen Service Oy:n liiketoiminnan kehittämistä tuettiin 94 000 eurolla. Biohiilialan liperiläisyritys Puhi Oy sai avustusta tuotteisiin ja koneisiin 35 000 euroa.

Maaseudun yritysten väliaikaista koronatukea sai Korpikarjan Riistatila. Viinijärvellä villisikoja kasvattava ja Liperin kirkonkylän kupeessa teurastustoimintaa harjoittava yritys on kärsinyt huomattavasti muun muassa korona-ajan ravintolasuluista.

Maaseuturahaston Leader-hankerahoitusta myönnettiin 18 800 euroa Rääkkylän kunnalle liittyen Keski-Karjalan kylien tarinat -projektiin.

Maaseuturahastosta ei tuettu liperiläisiä tai rääkkyläläisiä yrityksiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *