Valitus kunnanvaltuuston päätöksestä hylättiin

Itä-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi Jouko Päivisen kunnallisvalituksen, joka koski Rääkkylän kunnan vuoden 2020 talousarviomuutoksia. Muutokset hyväksyttiin äänestämällä maaliskuun 2021 valtuustossa. Kyse oli tilikauden tuloksen muuttumisesta ja pitkäaikaisten lainojen lisäyksestä Valopiuhan saneeraukseen liittyen.


Päivinen toteaa valituksessaan, että päätös ei ollut yksimielinen ja kun lainan maksamisesta ja nostamisesta on valitettu, niin päätös ei ole lainvoimainen. Saneerauspäätöstä ei ole myöskään käsitelty kunnanvaltuustossa ja maksatukset sekä lainan nostot on tehty kunnanjohtajan virkamiespäätöksellä. Näillä perusteilla valtuuston päätös ja toimeenpano olisi pitänyt Jouko Päivisen mukaan kieltää.
Kunnanhallitus perustelee oikeudelle lähettämässään lausunnossa ja vastineessa asian menettelytapaa. Siinä puhutaan muun muassa lainan nostamisesta ja lainojen maksusta. Tästä tehdyssä valituksessa vaadittiin täytäntöönpanokieltoa, mutta valitus hylättiin. Saneerausasian on vahvistanut käräjäoikeus, eikä saneerausasiaa ole tarvinnut käsitellä valtuustossa.
Hallinto-oikeus hylkäsi lokakuun alussa Jouko Päivisen valituksen, koska kunnanvaltuuston päätös ei ole syntynyt valituksessa esitetyillä perusteilla virheellisessä järjestyksessä tai muutenkaan lainvastaisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *