Liperi jäi jälleen ilman Siun soten yhtymähallituksen varsinaista edustajaa

Siun soten uusi yhtymävaltuusto aloitti toimikautensa tänään tiistaina. Ensimmäisessä kokouksessaan valtuusto valitsi jäsenet kuntayhtymän luottamustoimiin. Heidän luottamustoimensa jatkuu, kunnes hyvinvointialueen aluevaltuusto aloittaa toimintansa.

Liperi jäi jälleen ilman puheenjohtajuuksia tai varsinaista hallituksen jäsentä. Liperillä on kaksi varajäsentä ja Rääkkylällä yksi varajäsen hallituksessa. Jos kunnalla ei ole edustajaa hallituksen varsinaisissa jäsenissä eikä valtuuston puheenjohtajissa, on kyseisen kunnan yhdellä hallituksen varajäsenellä osallistumis- ja puheoikeus hallituksen kokouksissa.

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin joensuulainen Pentti Keskisalo. Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Eeva-Liisa Auvinen Kiteeltä ja toinen varapuheenjohtaja on Jukka Pöppönen Lieksasta.

Kuntayhtymän hallitukseen valittiin (suluissa varajäsen):

Ville Elonheimo, Joensuu (Hanna Susitaival, Joensuu)
Jertta Harinen, Kontiolahti (Veijo Honkonen, Heinävesi)
Ilkka Hiltunen, Outokumpu (Urpo Leminen, Polvijärvi)
Maija Kaverinen, Lieksa (Anni Savolainen, Nurmes)
Matti Ketonen, Joensuu (Mauri Tolvanen, Liperi)
Outi Mara, Joensuu (Timo Paakkunainen, Rääkkylä)
Juhani Meriläinen, Joensuu (Lasse Kirjavainen, Juuka)
Sirpa Piipponen, Ilomantsi (Eero Reijonen, Liperi)
Osmo Pirhonen, Kitee, (Jonna Martikainen, Juuka)
Pekka Puustinen, Joensuu, (Tuula Parikka, Joensuu)
Vuokko Väistö, Tohmajärvi (Mervi Hokka, Heinävesi)

Kuntayhtymän hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Jertta Harinen, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Juhani Meriläinen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Matti Ketonen.

Hyvinvointialue- ja sotejärjestämislakien tultua hyväksytyksi, kuntayhtymän järjestämisvastuu siirtyy Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelle, ja yhtymävaltuuston toimikausi päättyy 31.12.2022.

Vastaa