Rokotukset etenevät pian alle 65-vuotiaisiin

Siun sote kertoo, että viikolla 20 eli toukokuun puolivälin taituttua on tarkoitus aloittaa alle 65-vuotiaiden riskiryhmiin kuulumattomien rokottaminen.

– Saamme koronarokotteita maakuntaan viikoittain tuhansia annoksia, joten rokotukset etenevät hyvää vauhtia. Viimeistään heinäkuun loppuun mennessä kaikki halukkaat saavat 1. rokoteannoksen, toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen totesi keskiviikkona.

Alle 65-vuotiaat rokotetaan vanhimmasta nuorimpaan eli nuorempi työväestö saa odotella vielä ajanvarauksen aukeamista keskikesään.

Kun riskiryhmä 2 pääsi viime viikolla ensimmäistä kertaa kiinni rokotusaikoihin, nappasi Eija Kvintus heti mahdollisuudesta kiinni. Hän saapui perjantaina Liperin terveysasemalle rokotettavaksi, koska hänen kotipaikkakunnallaan Heinävedellä ei aikoja ollut varattavaksi. 40 minuutin ajomatka ei Kvintusta haitannut.

– En panikoi, mutta halusin suojan mahdollisimman nopeasti, työikäinen riskiryhmäläinen linjasi suojapistoksen saatuaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *